Яя Туре: Вече забравих Купата на Африка


Н. Гавазов

Завръщайки се от Купата на Африка където Код д'Ивоар загуби финала с дузпи, Яя Туре внесе своя решаващ принос за победата на Манчестър Сити над Порто в снощната среща между двата тима от 1/16-финалите на Лига Европа. Както е известно, полузащитникът записа две асистенции и помогна на тима си да запише важна победа над действащия носител на трофея.

„Блестящ резулта. Евротурнирите искат демонстрация на сила. Успяхме да вкараме два гола, което ни два голямо преимущество преди реванша. Много съм радостен от успеха и искам да благодаря на всички играчи, защото играхме като гости, отбранявахме се надеждно, остро атакувахме и като цяло показахме,ч е сме опитен отбор", заяви Туре за Sky Sports.

„Разговарях с мениджъра още преди финала за Купата на Африка и му казах, че искам да се завърна в отбора възможно най-бързо и да играя. Дори да не взема участие във всичките 90 минути, но за мен беше важно да помогна на съотборниците си. След загубата от Забия бях разстроен, но всичко остана назад. Сега имам за вършене други задачи - трябва да спечелим Лига Европа и Висшата лига на Англия. Това е важно за клуба и за самия мен също", каза още полузащитникът на Сити.

 

83