Вилаш-Боаш готви чистка в Челси


Н. Гавазов

Осигурявайки си подкрепата на Дидие Дрогба и Роман Абрамович, мениджърът на Челси Андре Вилаш-Боаш заяви, че несъгласните с неговите идеи играчи на „сините" ще напуснат „Стамфорд Бридж". Както е известно, през тази седмица наставникът на лондончани призна, че не всички играчи в отбора го подкрепят. Вътрешните разногласия в тима доведоха до там, че Челси изпадна от топ 4 във Висшата лига на Англия и в момента е пети след Арсенал.

Португалският специалист е решен да изкорени проблема.

„Ако играчите искат да бъдат част от бъдещето на клуба, те са длъжни да подкрепят създадения проект за играта. Ако някой не е съгласен с мен, това е нормално. Двама играчи вече напуснаха отбора, а в бъдеще ще има още размествания. Ние ще внесем изменения в някои договори. Длъжни сме да защитим емблемата Челси, защото ни плащат не за допуснати грешки и всички разбират, че се нуждаем от успехи", заяви Вилаш-Боаш за Sky Sports.

Гръмкото изявление на португалеца идва след като преди това си осигури подкрепата на собственика на Челси. Според информацията, Абрамович е одобрил промените, които планира да осъществи Вилаш-Боаш.

„Аз съм напълно доволен от отношенията си с Роман, той е превъзходен човек. Помежду ни няма абсолютно никакви проблеми. Обсъдихме ситуацията и как да поправим някои неправилни неща. Не се боя за работата си, макар че чувствам натиск, ако не постигам нужните резултати", каза още наставникът а Челси.

 

77