Вилаш-Боаш: Не всички играчи споделят идеите ми


Н. Гавазов

Мениджърът на Челси Андре Вилаш-Боаш призна, че не всички играчи подкрепят неговите идеи, а също така сподели новините около контузените футболисти. Както е известно, след загубата през уикенда от Евертън с 0:2, която португалецът определи като „най-лошата" през сезона, „сините" се оказаха извън топ 4 на Висшата лига на Англия на 17 точки от лидера.

На следващия ден Вилаш-Боаш проведе извънредна тренировка под погледа на Роман Абрамович, а след заниманията руския олигарх се срещна с отбора. Според съобщения на днешните медии, в неделя е имало още една среща, на която мениджъра не е присъствал и на еня футболистите са се оплакали на собственика на клуба от методите на работа на Андре.

Днес Вилаш-Боаш потвърди, че той има противоречия с някои от играчите.

„Това е нормално. Те не са длъжни да поддържат моя проект. Собственикът е този, който трябва да подкрепи плановете ми и мисля, че имам неговото доверие и подкрепа на моите идеи", заяви Вилаш-Боаш за Sky Sports.

Португалецът съобщи също така, че Джон Тери и Рамирес са възобновили тренировките си с отбора в навечерието на съботната среща от Купата на Англия против Бирмингам. Дидие Дрогба и Ашли Коул няма да бъдат готови за мача през уикенда, но вероятно ще наберат нужната форма за срещата от Шампионската лига с Наполи във вторник.

„Днес Джон Тери проведе първата си тренировка. Коляното му продължава да го боли. Отчитайки краткото време между двата мача, ние трябва да бъдем много внимателни. Ако той играе с Бирмингам, възможно е да не вземе участие в мача с Наполи. Все още не сме взели решение. Ашли почти излекува травмата си и има шансове да се излекува напълно за двубоя с италианците. Шансовете са 50 на 50. Рамирес е в строя и е готов да играе", каза още португалският мениджър.

 

176