The Sun: Юнайтед отива в наркостолица?


Н. Гавазов

Бизнес-елитът на Суидад Хуарес, който се води неофициално за криминалната столица на Мексико, се готви да предложи на Манчестър Юнайтед огромна сума за това, отборът на Сър Алекс да изиграе в мексиканския град приятелски мач. Местните бизнесмени смятат да използват нападателя на „червените дяволи" Хавиер Ернандес да предаде идеята на Сър Алекс и съотборниците си, съобщава The Sun.

Суидад Хуарес се смята, че е един от най-опасните градове в света. Той е разположен на границата със Съединените щати и именно през него преминават всички големи мексикански канали за трафик на наркотици. Според информация на полицията, само за последните две години тук са били убити около 5 000 човека, включително много жени и деца, а често престъпленията се извършват на оживени улици.

От година насам полицията и специалните части са успели да установят някакъв контрол върху ситуацията в града и сега местните власти желаят да покажат на света, че обстановката в Суидад Хуарес е нормална. Те предполагат, че един приятелски мач с най-титулувания клуб в света Манчестър Юнайтед ще бъде доказателство за това.

Според информация на The Sun, тази седмица ще се състои среща между управата на Суидад Хуарес и бизнесмените и трябва да бъде изготвен план на мероприятията, които трябва да доведат Юнайтед в Мексико.

„Ние сме готови да покажем на целия свят, че сме в състояние да организираме подобен мач. Бизнесмените, с които общуваме ни увериха,че това ще се случи. Това ще е приятелски мач с някой от местните отбори", цитира The Sun думите на кмета на града Леополдо Канисалес.

 

71