Челси може да привлече Фалкао, използвайки Торес като примамка


Н. Гавазов

Челси е готов да се нареди на опашката за нападателя на Атлетико Мадрид Радамел Фалкао, твърди в днешния си брой Daily Star. Според изданието, „сините" дори могат да предложат като част от сделката да стане Фернандо Торес, който миналата година бе закупен от Ливърпул срещу рекордната за английския футбол сума от 50 милиона паунда.

Както е известно, испанският национал не оправда надеждите и присъствието му на „Стамфорд Бридж" се превърна в истинско бедствие, което е накарало ръководството на клуба да потърси начин как да се отърве от „Ел Ниньо".

Според Daily Star, почти на всеки мач на Атлетико Мадрид е имало представители на Челси, които внимателно са следели играта на Фалкао. Мениджърът на лондончани Андре Вилаш-Боаш е запознат много добре с качествата на колумбиеца, още от времето когато двамата се намираха в Порто.

Фалкао, чието пълно име е Радамел Фалкао Гарсия Сарате има клауза в договора си, според която може да бъде закупен от друг клуб срещу сумата от 50 милиона паунда, но ако в сделката бъде включен Фернандо Торес, Челси ще заплати много по-малко пари за колумбиеца.

Торес едва ли ще бъде против подобна сделка - той вкара само пет гола в 45 мача с екипа на „сините" и евентуалното му завръщане в Испания ще означава бягство от кошмара Челси.

 

249