Евра: Удивително е как се справихме с контузиите


Н. Гавазов

Защитникът на Манчестър Юнайтед Патрис Евра похвали начина, по който шампионите на Висшата лига на Англия се справиха с поредицата от травми през сезона. Французинът в момента е капитан на „червените дяволи" в отсъствието на централния защитник Неманя Видич, който заради контузия няма да игра до края на сезона. Отбраната на Юнайтед също пострада много, след като Рио Фърдинанд, Фил Джоунс, Крис Смолинг и Рафаел през различни етапи на кампанията с енамираха извън терена.

Полузащитниците Том Клевурли, Ашли Йънг, Андерсон и Дарън Флетчър също бяха сред тези, които бяха извън отбора поради травми. Въпреки бушуващата епидемия от контузени футболисти, Евра е впечатлен от това, как Юнайтед се намира само на две точки от лидера Манчестър Сити.

„Невероятно е, колко много контузени играчи имахме. Виждам отбори, които постоянно се оплакват от контузии, но при нас мащабите са невероятни. Да загубиш играч като Неманя Видич до края на сезона и въпреки всичко се справихме със ситуацията. Мисля, че това, че се намираме само на две точки от Манчестър Сити въпреки контузиите показва нашия отборен дух. Това е най-важното нещо и това е културата на клуба. Без значение какво се случва, ние не обичаме да се оправдаваме. Просто ще кажа, че всеки играч си върши добре работата, но тя все още не е завършила. Най-важната част тепърва предстои", заяви Евра за клубната телевизия на Юнайтед.

През уикенда „червените дяволи" направиха невероятен обрат срещу Челси и в края на тази седмица хората на Сър Алекс ще приемат своя исторически съперник Ливърпул също в много важен мач.

„Все още има много време до края и аз винаги съм казвал, че първенството е маратон, а не спринт. След Челси идва Ливърпул, после играем срещу Аякс от Лига Европа. Всеки мач е труден, но ние просто трябва да си кажем, че трябва да спечелим всеки от тях. Знам, че не е лесно, но ако искаме да победим в Лигата, ще трябва да спечелим всички тези срещи", завършва Патрис.

 

98