Манчини: Трудно е да се бориш с Юнайтед


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини призна, че неговият отбор намира живота на върха за много труден, но италианският специалист смята, че не е очаквал нещо по-различно. Както е известно, „гражданите" са начело на Висшата лига от октомври насам, но загубиха своята вълнуваща инерция от есента и така и не успяват да се откъснат от своя градски съперник Манчестър Юнайтед.

Хората на Манчини преживяха много труден януари, след като претърпяха две поражения в Лигата и бяха изхвърлени от Купата на Англия и Карлинг Къп. Последното им поражение срещу Евертън във вторник ги остави пред „червените дяволи" само по голова разлика.

Италианският специалист настоява, че всеки един тим се е сблъскал с подобни трудни моменти.

„Ние не разполагаме с каквато и да е причина да бъдем подлагаме на натиск. Никога не сме предполагали, че ще може да спечелим титлата през януари или февруари. Висшата лига може да бъде спечелена през април, но не и сега. Невъзможно е да останеш на върха в продължение на пет месеца и да нямаш проблеми. Трудно е да бъдеш там, особено когато се бориш срещу Манчестър Юнайтед, който е свикнал да седи на най-високото стъпало в продължение на 20 години", заяви Манчини за Sky Sport.

 

90