Венгер: Трябва да се издигнем над протестите на феновете


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че той и играчите му ще се игнорират планираните протести на феновете този уикенд. Както е известно, някои от по-радикалните привърженици на „артилеристите" възнамеряват да сложат на местата си на „Емирейтс" черни найлонови чували с боклук по време на мача с Блекбърн в събота, подчертавайки своите претенции относно клубната политика и лошите резултати на отбора, които смъкнаха Арсенал на седмо място в класирането.

Венгер и възпитаниците станаха обект на много критики през последните няколко седмици, след като допуснаха три предни загуби и не успяха да победят Болтън в средата на седмицата. Френският специалист обаче настоява, че не всичко е загубено и играчите не бива да обръщат внимание на случващото се около тях, а да се съсредоточат върху работата си на терена.

„Не искам да правя какъвто и да е коментар, но смятам, че трябва да се издигнем над всичко това и да покажем качествена игра на футболния терен, независимо от провокациите към нас. В последните 15 години постоянно участваме в Шампионската лига, така че не разбирам къде е проблема. Какво друго мога да кажа? Никъде не е лесно в днешно време, но с медиите и различните становища живеем в постоянен стрес. Нека не правим драма от това, защото в живота има много по-лоши неща. Просто трябва да се фокусираме върху факта, че имаме фантастична възможност да играем футбол", заяви Венгер за PA Sport.

 

91