Тотнъм подписа с капитана на Нова Зеландия


Н. Гавазов

Тотнъм официално обяви за трансфера на защитника на Блекбърн Райън Нелсън, който пристига на „Уайт Харт Лейн" със свободен трансфер. В последния ден на трансферния прозорец, Роувърс освободиха капитана на Нова Зеландия, който не се поколеба и веднага подписа шестмесечен договор с Тотнъм, с опция да бъде закупен след края на сезона.

Новината за трансфера идва близо 48 часа по-късно, защото „шпорите" трябваше да получат необходимите документи от Футболната Федерация на Нова Зеландия. В четвъртък формалностите бяха изгладени и днес Тотнъм обяви официално сделката за факт.

През сегашния сезон34-годишния Нелсън изигра само един мач поради контузия на коляното. Сега на новото попълнение ще му се наложи да се справи с конкуренцията за място в състава с Кинг, Кабул, Доусън и Галас - Басонг премина под наем в Уулвс.

„Медали и трофеи - към това се стремя. Блекбърн пет пъти се оказа в полуфинали на различни турнири, но нито един път не достигна до кря. Възхитен съм от трансфера си в Тотнъм", заяви Нелсън.

 

111