Бунт в съблекалнята на Манчестър Сити?


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини е изправен пред бунт от страна на своите играчи, заради благотворителния мач в Италия следващата седмица. Както е известно, ръководството на „гражданите" се съгласи да играе срещу сборен отбор на Генуа, съставен от играчи на Сампдория и Дженоа, с цел привличане на средства за подпомагане на жертвите от наводненията, които разтърсиха северната част на Италия през ноември.

Очаква се, че Манчини ще заведе в родината си играчи от младежкия отбор на Сити, но също така и някои от звездите на тима. Но италианският специалист е шокирал треньорския щаб и футболистите, заявявайки че групата за въпросния ма ще пътува за континента само четири дни преди гостуването на Астън Вила, в мач, който е част от програмата на 25 кръг на Висшата лига на Англия.

Според източници от „Етихад Стейдиъм", това негово решение се е сблъскало с недоволство в съблекалнята.

„Играчите са бесни. Не ни стигат наказанията, контузиите и отсъстващи футболисти по други причини, но сега трябва да летим до Италия за благотворителен мач. Никой не смее да се оплаче, защото се страхуват техните протести да не рефлектират върху тях, но капката на търпението вече прелива. Манчини не общува с никой от играчите си. Един от членовете на персонала вече взе решение да не пътува", заявява източник от клуба.

 

69