Манчини: Вината за поражението е моя


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини обвини собственото си самодоволство за скъпо струващото поражение на неговия тим от Евертън. Както е известно, снощи бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Дарън Гибсън повиши шансовете за титла на бившия си клуб, вкарвайки единственият гол в мача на „Гудисън Парк", благодарение на който „карамелите" победиха лидерите с 1:0. По този начин бе запазена традицията „гражданите" да играят трудно тик - в последните си 14 мача те спечелиха само веднъж.

„Аз не бях подготвен за този мач. Мислех, че ще се развие много по-лесно. Знам, че тук никога не е лесно да се играе. Никога...Грешката е моя. Важно е да разбера това, защото по този начин аз ще избегна същите грешки в следващите мачове. Играчите дадоха всичко от себе си, но допуснах някои грешки в подготовката си за двубоя", заяви Манчини за Sky Sports.

Когато италианецът бе попитан кои са грешките, той уточни, че основната е недооценяването на противника.

„Играхме добре срещу Тотнъм, ние спечелихме последните си три мача във Висшата лига. Мислех, че Евертън ще изглежда различно без трима - четирима основни играчи, но нещата бяха други. Това е което се случи. Не се притеснявам, че Юнайтед ни настигна. На върха сме ние, а до края има още 15 мача. Важното е в събота да спечелим мача у дома. Имаме време..", каза още наставника на Сити.

 

73