Сър Алекс: Преживях истински кошмар преди мача със Стоук


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призна, че е преживял истински кошмар в понеделник следобед, когато е разбрал, че губи двамата си основни вратари за мача срещу Стоук Сити във вторник вечер. В крайна сметка, шампионите постигнаха победа с 2:0 над „грънчарите", благодарение на две дузпи, успешно изпълнени от Хавиер Ернандес и Димитър Бербатов.

По всичко изглежда обаче, че Юнайтед ще трябва да разчита на 21-годишният трети вратар Бен Амос срещу Челси в неделя, което едва ли е идеален вариант за „червените дяволи".

„Андерс се контузи по време на тренировка, Давид също се контузи, така че аз преживях истински кошмар. Бен нямаше какво толкова да направи срещу Стоук, но в малкото му изяви в мача той показа увереност, така че ние сме доволни от представянето му", заяви след снощната среща Сър Алекс.

Шотландският специалист също така не пропусна да похвали Бербатов и Ернандес за хладнокръвното им изпълнение на дузпата.

„Това беше много добро изпълнение. Ернандeс е изпълнявал дузпи за Мексико, така, че бях спокоен. Очаквах, че Димитър ще изпълни първото наказание, но той реализира второто и ни направи щастливи. Това беше една добра вечер за нас", каза още наставникът на Юнайтед.

Мениджърът на Стоук Сити Тони Пюлис също коментира двубоя, изразявайки своите съмнения относно първата дузпа за Юнайтед.

„Първият наказателен удар е много спорен. Вторият си беше дузпа. Но съдията не даде нарушение срещу Патрис Евра - определено това си чиста дузпа в наша полза", заяви Пюлис.

Наставникът на „грънчарите" даде своя коментар и относно битката за титлата.

„Смятам, че битката още е отворена. Тотнъм все още са в нея, въпреки че Хари Реднап каза, че е отписал титлата. Аз мисля, че „шпорите" ще чакат останалите да сгрешат, така както го направи Сити тази вечер. Отборът на Сър Алекс ще се представя както обикновено - след Коледа Юнайтед винаги е бил по-силен. Знам, че е доволен от резултатите тази вечер", завършва мениджърът на Стоук Сити.

 

78