Рио Фърдинанд може да не поздрави Тери в неделя


Н. Гавазов

Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд може и да не стисне ръката на капитана на Челси Джон Тери преди мача между двата отбора тази неделя, съобщава новината Daily Mail. Както е известно, преди началото на всяка среща в Англия съществува традиция футболистите на двата отбора да се поздравят с ръкостискане, което е знак на добра воля и гаранция за мъжка и честна игра.

В неделя шампионите ще пътуват до „Стамфорд Бридж", където предстои сблъсък с Челси в мач от 24-я кръг на Висшата лига на Англия.

В събота, преди двубоя с Куинс Парк Рейнджърс от Купата на страната, Футболната асоциация на Англия позволи на двата отбора да не спазят традицията, заради инцидента по-рано между Джон Тери и защитника на КПР Антон Фърдинанд, който е брат на бранителя на „червените дяволи" Рио. Както е известно, капитанът на Челси е обвинен в расистки злоупотреби спрямо Антон Фърдинанд и в сряда ще се изправи пред магистратите в съда.

Източник на Daily Mail е научил, че Рио все още не е решил дали да стисне ръката на Тери, което ако се случи, ще има огромни последици из а националния отбор на Англия, където двамата защитници са титуляри. Това може да наруши не само хармонията на „Трите лъва", но и да изправи Фабио Капело пред дилемата, как да реши проблема.

 

74