Юнайтед: Балак, като решение на проблемите в полузащита?


Н. Гавазов

Въпреки че започна в 13 от 14 мача в Бундеслигата през този сезон, Байер Леверкузен не изключва продажбата на Михаел Балак в последните дни на зимния трансферен прозорец. От ситуацията може да се възползва Манчестър Юнайтед, където продължават да търсят опции за подобряване на халфовата си линия, в опит да бъде спасен сезона чрез спечелване на 20-та титла във Висшата лига на Англия.

„Изпълненията на Балак разочароват напоследък. Той помогна много малко и можеше да се справи много по-добре, но това не е така. Той все още има договор до края на сезона, но ако има предложение от друг отбор, може да седнем и да поговорим", цитира Express думите на главния изпълнителен директор на Байер Волфанг Холцхаузер.

Тези думи на футболния бос вее намериха продължение под формата на слухове, особено в Англия, където вече поставят Балак в редиците на шампионите на Премиършип. Според източници на Caught Offsiede, Манчестър Юнайтед подготвя оферта за бившия футболист на Челси, с цел подобряване средната линия на тима.

Тази новина не бива да изненадва никого, след като преди няколко седмици Пол Скоулс направи своето завръщане във футбола. Сър Алекс е поискал нови парични средства, за да усили средата на терена качествата на Балак са вън от всякакви съмнения, а възрастта на германеца (35 години) изобщо не притеснява шотландският специалист.

 

91