Джерард: След мача с Юнайтед ще говорим само за победа на Ливърпул


Н. Гавазов

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард не иска предстоящият съботен мач от четвъртия кръг на Купата на Англия с Манчестър Юнайтед да бъде обсъждан само откъм негативните моменти в двубоя. Мачът обещава да бъде по-горещ от всякога, заради скандала с участието на нападателя на мърсисайдци Луис Суарес и защитника на „червените дяволи" Патрис Евра. Както е известно, нападателят получи дисквалификация от осем мача за отправени расистки обиди към съперника, а двата клуба се опитаха да защитят своите футболисти, което изостри отношенията помежду им.

В навечерието на утрешния двубой капитанът на Ливърпул призова да бъде запазено спокойствие.

„Ние всички сме отговорни за това, мача да бъде запомнен именно с футбола в него. Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед - това е голям сблъсък. Нормално е да очакваме натиск върху играчите от страна на пресата и феновете. Но ще бъде хубаво, ако след уикенда си спомняме само за футбол. А от наша гледна точка - за победата на Ливърпул. Нямаме нужда от никакви статии за епизоди извън играта или истории извън рамките на мача", заяви Джерард за Sky Sports.

Както е известно, в сряда Ливърпул се класира за финал в Купата на Лигата, елиминирайки друг отбор от Манчестър - Сити. Джерард и компания нямат нищо против да постигнат дубъл.

„Трябва да си върнем спокойствието и колкото е възможно по-добре да се възстановим. Очаква ни важен мач. Искаме и в този турнир да изминем дълъг път", завършва капитанът на Ливърпул.

 

85