Андерсън: На Евра ще му бъде тежко на Анфийлд


Н. Гавазов

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Вив Андерсън отбеляза, че в предстоящия мач от 1/16-финалите за Купата на Англия с Ливърпул, бранителят Патрис Евра трябва да е готов за натиск от страна на запалянковците на мърсисайдци. Както е известно, французинът попадна в центъра на расистки скандал, в резултат на който нападателя на Ливърпул Луис Суарес получи наказание от осем мача. Твърде е вероятно Евра да стане мишена за феновете на домакините, но Андерсън вярва, че защитникът ще направи всичко необходимо, за да издържи на натиска от страна на местните запалянковци.

„Патрис определено трябва да е наясно, че сто процента ще има ответна реакция. Но той не е направил нищо нередно, защо тогава да не играе? Евра има достатъчно опит и е достатъчно голям за да се справи с това нещо и няма да е за първи път, когато бива нападнат словесно. Ако не може да издържи на подобен натиск, тогава никога нямаше да направи кариера", заяви Андерсън.

„Патрис е в Манчестър Юнайтед, играе във Висшата лига и е френски национал. Той не е един път е доказвал, че реагира добре на външен натиск. Мисля, че цялата история вече е едно минало за него и не вярвам, че на „Анфийлд нещо ще го притеснява. Винаги ще има проблеми и ако всеки път се огъваш, по-добре да изчезнеш", допълва бившия футболист на Юнайтед.

 

76