Балотели: Не съм злодей


Н. Гавазов

Нападателят на Манчестър Сити Марио Балотели заяви, че е наказан прекалено жестоко от Футболната асоциация на Англия (ФА), заради инцидента със Скот Паркър по време на драматичната победа над Тотнъм с 3:2 през уикенда. Както е известно, рефера Хауърд Уеб пропусна конфликтната ситуация, което накара ФА сама да поеме случая и в крайна сметка наказа италианския национал да не играе в следващите четири мача на отбора си.

"Приех наказанието на ФА, защото не мога да докажа, че съм невинен. И въпреки това, не съм зъл или агресивен. Не съм се опитвал да нараня Паркър", заяви Балотели за The Independent.

Марио пропусна снощния двубой на Сити срещу Ливърпул, с което лиши своя мениджър от ключов нападател в решителен момент, което предизвика съответната реакция на Роберто Манчини.

„Реферът беше там, на 10 метра от инцидента. Той би могъл да изгони Марио веднага, а не след мача, когато е гледал видеото. Не може да твърди, че не го е видял. Уеб видя всичко. Сега всичко свърши и Марио не може да направи нищо. Загубихме Вини за четири мача за едно нищо, а сега сме и без Марио", жалва се Манчини.

 

110