Антон Фърдинанд няма да подаде ръка на Джон Тери


Н. Гавазов

Независимо от всички предприети усилия, защитникът на Куинс Парк Рейнджърс Антон Фърдинанд няма да подаде ръка на капитана на Челси Джон Тери в съботния мач между двата отбора, който е част от Купата на Англия, съобщава Daily Mirror в ексклузивен материал. Както е известно, през октомври КПР победи „сините" с 1:0 в мач от Висшата лига на Англия, в хода на срещата Тери оскърби Фърдинанд с използването на расистки изрази. Заради това си деяние, през следващата седмица Тери ще се изправи пред съда.

Според слуховете, през последните няколко ръководствата на двата клуба се опитвали да убедят Антон все пак да подаде ръка на Тери, за да не се раздухва конфликта. Но братът на Рио Фърдинанд, с който капитанът на Челси е провел много игри за националния отбор на Англия отказал да изпълни молбата на шефовете.

Това няма да е първият случай, когато противников играч отказва да подаде ръка на капитана на Челси. През февруари 2010 година по подобен начин постъпи защитника на Манчестър Сити Уейн Бридж, с чиято майка на сина му Джон имаше любовни отношения.

 

92