ФА защити Хауърд Уеб


Н. Гавазов

Президентът на Футболната асоциация на Англия (ФА) Дейвид Бърнстейн се изказа в подкрепа на рефера Хауърд Уеб, относно епизода, заради който нападателя на Манчестър Сити Марио Балотели е заплашен от наказание от четири мача. Както е известно, в мача през миналия уикенд италианския национал два пъти удари в главата Скот Паркър от Тотнъм, но рефера не реагира, а след това в доклада си не спомена нищо за инцидента, което от своя страна провокира разследване от страна на ФА, която взе решение да накаже Марио.

„Професионалните му качества и честност не будят никакви съмнения. Хауърд Уеб фантастичен рефер и великолепен представител в света на спорта. Той е уважаван навсякъде. Реферите честно решават различни епизоди. Те нямат преимуществото да ползват камери и повторения от различни ъгли", заяви Бърнстайн за ВВС.

„В конкретния случай Уеб не видя проявата на жестокост по време на мача, но след като се запозна с повторението, той се съгласи, че е трябвало да изгони играча. Ние действаме според правилата на ФА", каза още футболният чиновник.

 

114