Бари: Ливърпул е голям клуб, но аз вече играх в ШЛ


Н. Гавазов

Полузащитникът на Манчестър Сити Гарет Бари планира да си отмъсти на феновете на Ливърпул, за лошото им отношение към него преди време. Както е известно, през 2008 година английският национал бе пред трансфер от Астън Вила на „Анфийлд", но Бари се отказа от подобна идея и година по-късно премина в Манчестър Сити и сега с отбора на „гражданите" е претендент за спечелване на титлата във Висшата лига на Англия.

В навечерието на полуфиналната среща-реванш от Карлинг Къп, 30-годишният футболист не съжалява, че не е преминал в лагера на 18-кратния шампион на Англия.

„Спомням си, че когато се случи тази трансферна сага, аз наблюдавах срещата с Лацио на „Анфийлд" и тогава феновете пееха обидни песни за мен. Бях си у дома, но чух всичко. Това остана в главата ми. Когато реших да се присъединя към Манчестър Сити, в Ливърпул все още имаха интерес към мен и аз взех своето решение много трудно, но „гражданите" бяха във възход, а при Ливърпул нещата се влошаваха. Наистина не беше лесно решение. Но сега смятам, че то е правилно. Четири години по-късно, хората ми казват, че съм постъпил разумно, присъединявайки се към Сити. Очевидно е, че Ливърпул е фантастичен клуб, със страхотно минало, но тази година аз играх в Шампионската лига", заяви Бари за Daily Telegraph.

 

118