Далглиш: Рано е да мислим за Уембли


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш предупреди играчите си да не мислят за дългоочакваното си завръщане на „Уембли", докато не свършат своята работа срещу Манчестър Сити в сряда вечер. Шотландецът се опитва да избегне грешките от уикенда, вярвайки че част от отбора му е бил повече фокусиран върху полуфиналната среща от Карлинг Къп, отколкото да се справи с Болтън.

Загубата с 1:3 на „Рийбок Стейдиъм" подчертава твърденията на Далглиш за нагласата в неговия тим, който е само на 90 минути от първия си финал на „Уембли" от 1996 година, ако разбира се „червените" избегнат поражението от Сити.

„Ние добре ценим нашето предимство, но това не означава, че мислим за мача след „Анфийлд". Нека да не се надбягваме със себе си, нека да сме сигурни, че свършим същата работа, както в първия мач", заяви Далглиш пред Sky Sports.

„Имаме малко предимство и трябва просто да излезем и покажем своята си игра, за да сме конкурентни на противника. За нас е важно да си свършим сами работата и смятам, че това може да се случи, ако не допускаме грешки и имаме малко късмет", допълва шотландският специалист.

От друга страна, Далглиш е наясно, че отборът на Манчини със постижението си от три отбелязани гола средно на мач си остава опасен съперник, но наставникът се надява, че публиката ще бъде зад гърба на своите любимци и ще ги подкрепи в борбата с опасния им противник.

„Ще има много подкрепа за нас, но ние също трябва да направим нещо, с което да се отблагодарим на феновете. Не може винаги да разчитаме на тях, че ще ни вдъхновят, понякога е нужно сами да го направим. Никога не бива да разчитаме само на фантастичната подкрепа, а привържениците ни трябва сами да се убедят, че полагаме огромни усилия за да постигнем добри резултати", каза още наставника на Ливърпул.

 

282