Агентът на Балотели поиска пожизнена дисквалификация за Уеб


Н. Гавазов

Агентът на нападателя на Манчестър Сити Марио Балотели призова Футболната асоциация на Англия (ФА) да дисквалифицира пожизнено рефера Хауърд Уеб, който ръководеше неделния мач от Висшата лига на Англия срещу Тотнъм. Както е известно, запознавайки се с доклада на рефера след срещата, ФА инициира разследване спрямо Балотели, който е обвинен в проява на жестокост спрямо Скот Паркър от Тотнъм.

В момента италианският национал е заплашен от дисквалификация от четири мача, което вбеси неговият представител Мино Райола. Според правилника, ФА нямаше да предприеме никакви действия спрямо Марио, ако Уеб бе признал, че е видял инцидента и съзнателно е решил да не наказва нападателя. Арбитърът обаче заяви, че не е забелязал нарушението, което доведе до там ФА да се сезира сама.

„Реферът видя всичко, защото след конфликтната ситуация той разговаря с Марио. Този съдия трябва да бъде наказан пожизнено, защото излъга. Телевизионните повторения показват ясно, че Уеб се е намирал близо до инцидента. Как е възможно да не го види? Какво е правил? Той заяви пред ФА, че не е видял нищо, само за да се защити", заяви Райола за Radio Radio.

Това изказване на представителя на Балотели идва малко след като по-рано през деня той заяви в ефира на Sky Sports News, че клиентът му може да напусне Острова, ако всяка седмица е принуден да търпи подобно отношение от страна на реферите.

 

104