Фил Джоунс аут за няколко седмици


Н. Гавазов

Сър Алекс Фъргюсън призна, че защитникът Фил Джоунс ще бъде извън строя в следващите няколко седмици, след като получи травма на сухожилието на глезена по време на победата на Манчестър Юнайтед над Арсенал. Както е известно, бранителят се контузи само след 15 минути игра и малко по-късно бе заменен от Рафаел. „Червените дяволи" понесоха и други удари при триумфа си на „Емирейтс" - Нани напусна терена със защитна обувка, докато Уейн Рууни бе грубо фаулиран при последния съдийски сигнал. В допълнение, Майкъл Карик игра с болки.

Сър Алекс, който вече е без Рио Фърдинанд, Андерсън, Том Клевърли, Ашли Йънг, Майкъл Оуен и дългосрочно отсъстващите Неманя Видич и Дарън Флетчър призна, че травмата на Джоунс е лоша за отбора.

„Това не е добра новина за нас. Мисля, че Джоунс ще бъде извън терена в продължение на няколко седмици. Той контузи ставните връзки на глезена си. Към това ще добавя, че през второто полувреме Карик също получи сериозна травма и той просто трябваше да стои в средата на терена", заяви Сър Алекс.

 

84