Вилаш-Боаш: Спрете да говорите за Тери и Фърдинанд


Н. Гавазов

Мениджърът на Челси Андре Вилаш-Боаш призова да се сложи край на приказките за завръщането на Джон Тери срещу КПР, когато двата тима излязат един срещу друг в мач от Купата на Англия следващата събота. Както е известно, капитанът на „сините" ще трябва да се изправи пред съда, заради обвиненията в расизъм спрямо бранителя на КПР Антон Фърдинанд.

Със сигурност дербито на Западен Лондон обещава да бъде напрегнато, като една от причините е евентуалната среща между замесените в конфликтната ситуация футболисти, заради което на стадиона ще присъства специална полиция.

„Трябва да спрем да спекулираме с това и да разсъждаваме какво ще се случи между Тери и Фърдинанд. Ние може да изиграем своята роля, но това трябва да направят и медиите. Важното е да играем и да не дискриминираме играта и да не напомняме за инцидента. Това ще бъде оспорван мач между два лондонски отбора. Не искам да коментирам какво се случи, когато бяхме с девет човека. Сега отиваме с 11 и се надяваме да покажем добър футбол и да поправим нещата", цитира Sky Sports думите на наставника на Челси.

 

56