Adidas се отказа от Ливърпул, заради слабите резултати


Н. Гавазов

Компанията Adidas ще прекрати сътрудничеството си с Ливърпул в края на сегашния сезон заради прекалената алчност на клуба и несъответствието между паричните искания и резултатите на терена. Мърсисайдци водеха преговори със световния гигант и производител на формата на клуба в продължение на няколко седмици, но около Нова година стана ясно, че действащият договор, който изтича през лятото няма да бъде продължен.

„Представянето на футболния терен и парите, които те искат не съответстват едни на други. Тогава им казахме, че няма да продължим нашето сътрудничество. Всичко зависи от успеха на терена, твоята популярност, количеството мачове по телевизора и печалбите, които могат да бъдат извлечени от търговията с твоите стоки. В случая с Ливърпул този баланс не бе постигнат", заяви изпълнителният директор на Adidas Херберт Хайнер.

Не постигайки договорка с досегашния си производител на формата, Ливърпул бързо намери нов партньор и благодарение на връзките на собствениците на клуба, ръководството на „червените" сключи шестгодишен договор с компанията от Бостън Warrior Sport. Това е първа подобна сделка за американските бизнесмени и те ще изплащат на клуба по 25 милиона паунда - почти два пъти повече, отколкото това правеше Adidas.

 

88