Голмайсторът на Лига 1 мечтае за Ливърпул


Н. Гавазов

25-годишният нападател на Лил Муса Соу призна в интервю за Sky Sports, че в бъдеще ще бъде много щастлив, ако защитава цветовете на Ливърпул. Футболистът на френския отбор, който стана голмайстор на Лига 1 в миналия сезон, с добрите си изяви привлече интереса към себе си на няколко европейски клуба, в това число и английските Тотнъм и Ливърпул.

И докато пресата активно тиражира слуховете, че Джо Коул може да стане част от сделката по трансфера на Соу на „Анфийлд", самият сенегалец не пропусна да налее масло в огъня.

„Сега аз съм играч на Лил, но всички знаят, че в един прекрасен ден искам да се окажа в Англия. Няма да скривам, че Ливърпул е клубът на моите мечти. Всеки един футболист ще бъде щастлив да вкарва голове пред "Kop", което от моя гледна точка се явява най-високия връх в кариерата на един футболист", заяви Соу за Sky Sports.

Изданието съобщава, че в близко време ръководството на Лил ще се срещне със своите мърсисайдски колеги, за да обсъди сега действащия контракт на Джо Коул. Не е изключено, че по време на тези преговори представителите на Лил ще се опитат да договорят с французите трансфера на африканския нападател.

 

99