Бари: Трябва да запретнем ръкави и да победим Уигън!


Н. Гавазов

Гарет Бари смята, че Манчестър Сити трябва задължително да спечели тази вечер двубоя си срещу Уигън, който е част от програмата на 21-я кръг на Висшата лига на Англия. След като „гражданите" се представиха по блестящ начин през първата половина на кампанията си във вътрешното първенство, хората на Роберто Манчини се сблъскаха с първите пречки и записаха само една победа в последните си пет мача, в които претърпяха загуба от Манчестър Юнайтед в Купата на Англия, както и от Ливърпул в Карлинг Къп.

Единствената утеха от тези неблагоприятни резултати е, че те не повлияха по никакъв начин върху надеждите на Сити за спечелване на титлата и една победа тази вечер срещу Уигън, че постави „гражданите" отново на три точки пред Манчестър Юнайтед.

Но няколкото контузени и наказани играчи, както и тези, които изпълняват ангажиментите си към националния отбор правят задачата на Сити срещу борещия се за своето оцеляване Уигън много трудна.

„Това е времето, когато хората наистина ще ни гледат с любопитство как ще се измъкнем от ситуацията. Ако това означава да отидем там, да покажем голям футбол и да се борим, за да постигнем победа -смятам, че бихме могли да постигнем това. Не може да печелиш всеки мач в Лигата лесно. Понякога трябва много да се биеш и бориш, включително до последната минута. Уигън е създаден за този вид игра. Всички трябва да запретнем ръкави и да бъдем готови да го направим", заяви за Sky Sports Бари.

 

109