Сър Алекс: Скоулс е един от великите футболисти на Юнайтед


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън след класическата победа над Болтън в рамките на 21-я кръг на Висшата лига на Англия, отдели нужното внимание на автора на първия гол Пол Скоулс. Както е известно, ветеранът, който напусна големия футбол в края на миналия сезон, възобнови кариерата си през януари, заради епидемията от контузени играчи в състава на „червените дяволи" и се отличи още във втория си мач.

„Удивително е, че именно Скоулс се оказа на далечната греда в епизода с първия гол. Имайки предвид възрастта му и този факт, че той току що се завърна във футбола, ние му поставихме задача да контролира централната зона. Но такива играчи имат вътрешно чувство. Това не го е напускало. Възможно е, той да реши да рискува, тръгвайки напред заради края на полувремето. Нямам никакви съмнения. Скоулс - един от големите играчи в историята на клуба. Само погледнете играта му тази вечер!", заяви след мача Сър Алекс.

„Също така не бива да се подминава положението с дузпата срещу съперника - защитникът трябваше да бъде изгонен. В противен случай се получава така, че арбитрите са непоследователни, а това може да раздразни всеки. Съдийският корпус е длъжен да разработи една линия на трактовка на твърдите единоборства", каза още наставникът на Юнайтед.

 

80