Сър Алекс защити завръщането на Скоулс


Н. Гавазов

Сър Алекс отхвърли предположенията, че връщането на Пол Скоулс е крачка назад. Както е известно, мениджърът на Юнайтед поднесе голяма изненада, когато обяви, че прекратилият по-рано кариерата си рижав полузащитник ще се завърне към футбола като играч. Това събитие, което предизвика истински шок сред футболната общественост се случи буквално час преди първия съдийски сигнал на срещата от Купата за Англия с Манчестър Сити, в която „червените дяволи" победиха с 3:2.

Сър Алекс не съобщи новината дори на играчите си, за да не изтече информация изтече в пространството, а след днешната продажба на Дарън Гибсън на Евертън мнозина специалисти си зададоха въпроса дали нещата на „Олд Трафорд" са балансирани.

Отговор на това даде лично Сър Алекс в съвместно интервю за Eurosport и yahoo.com.

"Не виждам никакви негативи от завръщането му. Един или двама човека се изказаха отрицателно, че това е регресивна стъпка за Юнайтед. Как може това да бъде регрес? Не разбирам. Ти тогава нямаш за нищо един играч, който е бил 20 години в клуба", заяви Сър Алекс по повод завръщането на легендата.

„Той няма да играе във всеки мач, но по отношение на самообладанието и способностите му ползата ще бъде голяма", каза още шотландският специалист.

Мениджърът призна, че най-голямата дилема пред него е била, как да запази новината, за да може завръщането на Сколси да окаже положително въздействие на всички.

„Ние го регистрирахме в петък и исках да запазим това в тайна, поради това не съобщих на играчите си. Не исках никой да разбира. Щяхме да играем извън дома, в един много труден мач от Купата на Англия. Имахме на стадиона 5 000 фенове и веднага след като чуха името му в списъка на отбора, запалянковците се представиха фантастично. Отговорът им беше наистина голям", каза още шотландският специалист.

 

75