Дарън Гибсън премина в Евертън


Н. Гавазов

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Дарън Гибсън се присъедини към Евертън, подписвайки с „карамелите" договор за четири и половина години. 24-годишния се премества в Мърсисайд за неназована такса, ставайки второто зимно попълнение за клуба от „Гудисън Парк", след като по-рано Лендън Донован от ЛА Галакси пристигна тук.

Халфът, който е продукт на младежката школа на Юнайтед вкара 10 гола в 60 мача за „червените дяволи", след като през сезон 2005/06 проби в първия отбор на шампионите.

Гибсън, който е роден в Северна Ирландия, но предпочете да защитава цветовете на Република Ирландия записа и 17 мача за представителния тим на страната си, вкарвайки един гол.

Загубата на място в първия отбор на „червените дяволи" е основната причина за трансфера на полузащитника, който разкри някои аспекти около напускането си.

„Аз разговарях с Рууни и той ми каза, че Евертън е голям клуб и той се радва на своето време, което е прекарал на „Гудисън Парк. Разговарях с хора като Тим Кейхил и Фил Невил и те също ме посъветваха да дойда тук", призна Гибсън.

 

111