Рууни: Бях напрегнат след наказанието от Сър Алекс


Н. Гавазов

Уейн Рууни призна, че е недоволен от последната си глоба и чувства, че наложеното му дисциплинарно наказание е засегнало представянето му в Манчестър Юнайтед. Както е известно, нападателят на „червените дяволи" бе наказан от Сър Алекс за нарушаване на вътрешния правилник на отбора след победата над Уигън. Рууни пропусна следващия мач на Юнайтед срещу Блекбърн в навечерието на Нова година и бе най-слаб на терена при завръщането си загубата с 0:3 от Нюкасъл.

Въпреки тези неблагополучия, нападателят се завърна към най-добрите си времена по време на двубоя от Купата на Англия срещу градския съперник и бе с основен принос за победата с 3:2 над Манчестър Сити на „Етихад Стейдиъм". Рууни обаче призна, че след като е бил наказан от Сър Алекс се е чувствал много „напрегнат".

„Да, бях недоволен от наказанието, но по причини, които сега не мога да назова. Приех решението. Но бях доста напрегнат, когато се върнах обратно на терена и смятам, че това се видя добре. Не мога винаги да се съгласявам. Във футбола има всякакви конфликти. В съблекалнята има такива между футболистите, между нас и мениджъра, между нас и много хора. Това се случва постоянно и понякога е малко по-грубо", заяви Рууни за La Repubblica.

104