Бартън остава капитан на КПР


Н. Гавазов

Мениджърът на Куинс Парк Рейнджърс Марк Хюз обяви, че полузащитника Джоуи Бартън остава капитан на отбора. Както е известно, във вторник бившият наставник на Блекбърн, Манчестър Сити и Фулъм сключи договор с лондончани до лятото на 2014 година. Очаква се, че до края на месеца уелският специалист да привлече на „Лофтус Роуд" няколко нови играчи, още повече, че собственикът на клуба Тони Фернандес му обеща 30 милиона паунда за трансфери.

Хюз призна, че вече е беседвал с Бартън и планира да разговаря с останалите играчи, но няма никакво намерение да дава капитанската лента на когото и да е било, а тя ще остане притежание на Бартън, който през лятото бе закупен от Нюкасъл.

„Джоуи е нашият капитан и аз не виждам причина да го сменям. Вече разговарях с него и ми предстои да си поговоря с останалите футболисти, за да разбера процесите вътре в тима. Разполагам с добър бюджет, но смятам да харча пари за правилните играчи. Имаме слаби места, които искат подсилване", заяви Хюз за QPR Player.

В същото време в днешната британска преса се появи любопитна информация, че специалистът ще получи солиден бонус от 1 милион паунда, ако остави новаците в английската Висша лига след края на този сезон. Годишното възнаграждение на уелсеца е около 3 милиона паунда и се доближава до заплатите на едни от най-добрите на Острова - Арсен Венгер, Роберто Манчини и Сър Алекс Фъргюсън.

 

84