Манчини: Суарес не е расист


Н. Гавазов

Италианският мениджър на Манчестър Сити Роберто Манчини не смята нападателя на Ливърпул Луис Суарес за расист и допълни, че уругвайският национал е постъпил мъдро, извинявайки се за своето поведение. Както е известно, в момента нападателя изтърпява наказание от осем мача и не може да помогне на отбора си в срещите от Купата на Лигата с „гражданите".

След разследване на инцидента и решението на независимия регулаторен орган, Суарес отправи своите извинения за случилото се на терена на „Анфийлд" на 15 октомври, но за пореден път подчерта, че произнесените от него думи в Уругвай не носят в себе си оскърбителен смисъл.

„Аз мисля, че понякога такива ситуации се случват на терена. И е много важно човек след това да се извини. Може да правиш всичко на терена, но в нормалния живот никога не трябва това да се случва. В един мач ти си подвластен на емоциите и често нервничите, не се замисляйки за резултатите от подобно поведение. Не смятам, че Суарес е расист. Допусна ли той грешка? Да. Но от това не е застрахован никой. Трябва да осъзнаем, че хората не са съвършени. Но много е важно просто да кажеш: „ Съжалявам много. Аз моля за извинение и приемам обвиненията", цитира Sky Sports думите на Манчини.

114