Апелацията за Компани ще бъде разгледана във вторник


Н. Гавазов

Футболната асоциация на Англия (ФА) официално потвърди, че от Манчестър Сити е постъпила апелация относно червения картон на защитника Венсан Компани, получен в 1/32-финалната среща от Купата на Англия с Манчестър Юнайтед. Според изявление на ФА, разглеждането на жалбата ще стане във вторник.

Както е известно, при резултат 0:1 Компани беше изгонен от терена на „Етихад Стейдиъм" още в 12-та минута на мача в резултат на крайно спорно решение на рефера Крис Фой. Впоследствие, „гражданите" загубиха срещата с 2:3 и отпаднаха от по-нататъшната борба за трофея, който в миналия сезон хората на Роберто Манчини спечелиха.

Веднага след двубоя италианският наставник на Сити съобщи, че не е съгласен с изгонването на своя защитник, като обвини Рууни и Карик в оказване на натиск спрямо Крис Фой. Манчини обеща също така, че ще обжалва решението на главния съдия в мача. В понеделник апелацията бе подадена и във вторник дисциплинарният комитет на ФА ще разгледа епизода между Компани и Нани.

Ако ФА не уважи жалбата на Сити, белгийският бранител е заплашен от дисквалификация от четири срещи, тъй като това му е второ изгонване от началото на сезона. Първият си червен картон Компани получи в двубоя от Висшата лига на Англия срещу Уулвс.

 

81