Венгер: Постоянното участие в ШЛ е по-важно от трофеите


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че седемгодишната трофейна суша го подтиска, но според френския специалист, постоянното участие в Шампионската лига е най-важното нещо. Купата на Англия се явява най-реалната перспектива за Арсенал да спечели нещо през този сезон, но Венгер настоява, че попадането в първата четворка на Висшата лига на Англия е истинската цел на тима му.

„Висшата лига е най-големия и значим турнир. Ако ние успеем да постигнем високи резултати в националния шампионат и да добавим към това победа с Купата на Англия ще бъде най-фантастичното нещо. Всеки има право на своята йерархия в турнирите, но ние не може да сравняваме триумфа в Купата на Лигата с участие в Шампионска лига", поясни Венгер.

„Винаги се наблюдава една и съща картина: на нас ни говорят, че ние не сме спечелили трофей и въобще нищо не сме играли през последните години. Но за това време ние играхме полуфинал и финал в Шампионската лига. В живота винаги е така: на нас постоянно се налага да се обяснява защо няма нищо", допълва френският специалист.

84