Собственикът на КПР: Не съм идиот!


Н. Гавазов

Президентът на Куинс Парк Рейнджърс Тони Фернандес обяви след шокиращото си решение да уволни Нийл Уорнък, че всичко в клуба е под контрол. Лондончани проведоха един безразличен старт на кампанията си и след само пет победи от 20 мача заемат 17-то място в класирането. През миналата седмица в медиите на Острова започнаха да се появяват слухове, че бъдещето на Уорнък като мениджър на КПР е под заплаха, въпреки че наставника на лондончани върна отбора в елита след 15-годишно отсъствие.

Това, което се очакваше цяла седмица се случи в неделя вечер, когато КПР излезе с кратко съобщение, че работата на Нийл Уорнък на „Лофтус Роуд" е приключила. Малко след това, чрез различните социални мрежи бизнесменът от Малайзия бе нападнат и обвинен, че е постъпил несправедливо.

Това наложи тази сутрин Фернандес също да се опре до социалните мрежи и да защити решението си.

„Определиха ме като идиот. Но никой не разбира, колко трудно се вземат решения. Може да се смята, че съм постъпил погрешно, да ме наричате идиот, но аз съм изправен и ще се боря. Повярвайте ми, за моите 47 години живот, аз никога не съм вземал по-трудно решение. Но аз трябва да правя това, което смятам, че е правилно. Решенията трябва да се вземат в интерес на клуба", написа Фернандес на страницата си в Twitter.

За евентуални наследници на уволненият мениджър се сочат имената на Марк Хюз, Рафа Бенитес и Джанфранко Дзола, но според специалистите, с най-големи шансове е бившият наставник на Манчестър Сити и Фулъм.

 

89