Манчини: Най-добрият отбор в Англия е Манчестър Юнайтед


Н. Гавазов

Наставникът на Манчестър Сити Роберто Манчини не е съгласен с мнението на своя колега от Манчестър Юнайтед сър Алекс, който заяви, че най-добър футбол във Висшата лига на Англия демонстрира лондонския Тотнъм. Според мнението на италианския специалист, воденият от него отбор показва най-добра игра от всички тимове.

Както е зивестно, в навечерието на Нова година Сър Фъргюсън публично заяви, че в сегашния сезон „шпорите" се явяват претенденти за титлата и показват най-добра и постоянна форма от всички отбори във Висшата лига. Но Манчини, чиито тим след няколко часа ще се изправи срещу своя градски съперник в мач от Купата на Англия е на мнение, че „гражданите" играят най-добър футбол. В същото време, италианският специалист се отнесе много уважително към колектива на Сър Алекс.

„Истина е, че Тотнъм е в състояние да вземе титлата. „Шпорите" провеждат фантастичен сезон, но как ще изкарат следващите четири месеца, а не знам. Към момента именно ние показваме най0хубав футбол във Висшата лига. Но по мое мнение, най-добрият отбор в Англия си остава Манчестър Юнайтед. Може би, те сега не изглеждат толкова добре, защото шест-седем човека са им контузени, но това е силен отбор със специфичен характер", призна Манчини за Sky Sports.

„Ние не може да станем като Манчестър Юнайтед за две години. Там са изграждали своя характер в продължение на 25 години. Ние сме способни да го постигнем , но трябва да побеждаваме, да печелим Висшата лига и други трофеи също. Започнахме този процес миналия сезон, но за две години е невъзможно да постигнем това", допълва наставника на Сити.

 

95