Сити готов да предложи 60 милиона за Уейн Рууни


Н. Гавазов

Манчестър Сити ще се опита да привлече звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, ако нападателят не запази добрите си взаимоотношения с клуба, съобщава новината The Mirror. Както е известно, в петък вечер Юнайтед и Уейн обединиха своите усилия, за да отхвърлят спекулациите в пресата, че връзката на Рууни със Сър Алекс е разрушена безвъзвратно.

Според източници на изданието обаче, напрежението между двамата продължава да тлее и ако „пактът за мир" договорен от съветниците на Юнайтед и Рууни не успее да бъде поддържан, Роберто Манчини ще поиска от Шейх Мансур 60 милиона паунда, с които да докара нападателя на „Етихад Стейдиъм", което със сигурност ще предизвика малка революция в английския футбол.

Както е известно, през октомври 2010 година Рууни поиска да напусне „Олд Трафорд", обвинявайки клуба си в липса на мотивация за печелене на титли и тогава Сър Алекс успя да убеди собствениците на клуба да предложат нов договор на нападателя и заплата от 250 000, което накара Уейн да промени решението си. Източници от „Олд Трафорд" твърдят обаче, че разривът между Сър Алекс и Рууни никога не е бил излекуван и шотландският специалист все още е сърдит на нападателя си за мотивите, които той оповести, когато искаше да си тръгне тогава.

Въпреки, че през последните 14 месеца Юнайтед спечели титлата на Англия, класира се за финал на Шампионската лига и в момента е само на три точки от лидера Манчестър Сити, всеобщо е мнението на специалистите, че играта на „червените дяволи" бледнее, а този факт бе потвърден от отпадането от най-престижния европейски клубен турнир, както и при последните две загуби от Висшата лига срещу Блекбърн и Нюкасъл - в първата Рууни дори не намери място в заявката за мача, а във втория бе заменен заради безобразната си игра.

В същото време Роберто Манчини е голям почитател на Уейн и ако крехкото примирие между Сър Алекс и нападателя бъде нарушено, италианският специалист ще се опита да убеди босовете си от Абу Даби да развържат кесиите, за да се излезе на трансферния пазар.

 

81