Ливърпул се забърка в нов расистки скандал (видео)


Н. Гавазов

Ливърпул и полицията в Мърсисайд започнаха разследване на предполагаемо расистко оскърбление на полузащитник на Олдъм Том Айдеми. В 80-та минута на снощния двубой на „Анфийлд", футболистът на Норич, който играе под наем в тима на Пол Диков бе подложен на нелицеприятни освирквания от страна на присъстващите запалянковци на трибуната „Коп" на стадиона.

След мача, футболистът се е обърнал към полицията и подал жалба, в която се казва, че по време на играта два пъти е бил оскърбяван на расистка основа. Към момента Ливърпул и полицията се опитват да установят фактите на случилото се, а междувременно клуба излезе с изявление:

„Инцидент, който се случи през второто полувреме на мача, сега се разследва от клуба и от полицията. Ние ще продължим да работим в тесни връзки с полицията, за да установим детайлите на това, което всъщност се е случило и тогава ще направим ново изявление", съобщиха от Ливърпул.

Очевидец на случилото се вече е разпитан от полицията, а източник на правоохранителните органи цитира дословно думите на свидетеля: „ Аз седях близо до „Коп", когато един от присъстващите там извика: „Ти, шибана чернилка!". Естествено, че момчето се шокира".

Очаква се Футболната асоциация на Англия да поиска от арбитъра и останалите длъжностни лица доклад за случая, като част от вероятното разследване. Инцидентът идва в много неприятен момент за Ливърпул, в който в началото на седмица прие наказанието на Луис Суарес за расистките му обиди спрямо Патрис Евра.

 

97