Уолкът: Арсенал е по-силен без Насри и Фабрегас


Н. Гавазов

Крилото на Арсенал Тео Уолкът смята, че неговият отбор е станал по-силен след напускането на Сеск Фабрегас и Самир Насри. Както е известно, миналото лято бе много тежък период за клуба от „Емирейтс", който се лиши от няколко ключови играчи и в резултат на това „артилеристите" започнаха по ужасяващ начин сезона, отстъпвайки у дома си от Ливърпул и записвайки унизителна загуба с 2:8 от Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд".

Тази загуба от „червените дяволи" всъщност накара Венгер да закупи няколко добри футболисти, след което Арсенал се изправи и вече е един от претендентите за топ 4. Според Уолкът, ситуацията от лятото е сплотила играчите и отборът е много по-силен, отколкото по времето на Фабрегас и Насри.

„Аз не казвам, че Сеск и Самир са някакви индивидуалисти. Те са колективни играчи, но когато губиш футболисти на световно ниво, това няма как да не сплоти един отбор", заяви Уолкът за ESPN.

„Мениджърът привлече много добри играчи и сега ние сме по-силни като отбор. Работим много усърдно, когато не владеем топката и постигнахме много сухи мрежи. Преди Фабрегас и Насри действително вкарваха много голове, но сега това прави Робин ван Перси. Ето защо, аз смятам, че ние направихме крачка напред и вярвам, че въпреки последните неблагополучия ще завършим сезона в топ 4", допълва крилото на Арсенал.

 

103