Пардю: Това е голяма победа


Н. Гавазов

Мениджърът на Нюкасъл Алън Пардю остана изключително доволен от класическата победа на водения от него отбор над Манчестър Юнайтед и подчерта, че предимството във въздуха и индивидуалните изпълнения са осигурили успеха. Както е известно, с попадения на брилянтните Ба и Кабайе, както и автогола на Фил Джоунс, „свраките" записаха първа победа над „червените дяволи" на „Спорт Директ Арена" за повече от десетилетие.

„Ние спечелихме, защото контролирахме играта по отношение на това, което искахме да направим. Физически и въздушно днес имахме предимство. Това е голяма победа за нас - победихме шампионите с 3:0 и не оставихме никакви съмнения в превъзходството си. Имахме изключителни индивидуални съмнения и всичко това подсигури нашия успех", заяви след мача Алън Пардю.

Наставникът на свраките също така успокои феновете на тима, че Нюкасъл ще може да се справи с Демба Ба, който през настоящия месец ще вземе участие в турнира за Купата на Африканските нации.

„Виждате момчетата, които влязоха като резерви. Те също помогнаха за успеха, така че не се притеснявам за отсъствието на Демба. Знаехме какво може да постигнем и това е страхотно начало на годината за нас", завършва наставникът на Нюкасъл.

 

134