Асоциацията на футболистите: Наказанието на Суарес е добър урок за всички


Н. Гавазов

Гордън Тейлър смята, че наказанието на Луис Суарес трябва да послужи като предупреждение, че расизмът в играта няма да бъде толериран, съобщава Sky Sports. Както е известно, вчера Ливърпул обяви официално, че няма да обжалва санкцията от осем мача, наложена на нападателя за изстъпленията му на расова основа срещу защитника на Юнайтед Патрис Евра по време на последната среща между двата тима на „Анфийлд" и от снощи уругвайският национал започна да изтърпява наказанието.

Днес Асоциацията на професионалните футболни подкрепи решението на ФА, подчертавайки, че расизмът не трябва да разделя хората.

„Това е урок за всички нас. Играчите, които идват тук трябва да приемат, че ние сме за равенство и разнообразие. Имаме може би най-културната игра в света, така че трябва да служим за пример. Ние не искаме Евра да се чувства жертва. Искаме нашите черни играчи да се чувстват комфортно и да знаят, че расизмът няма място във футбола, както и изобщо в нашата страна. Някои въпроси са много по-големи от играчите и расизмът е един от тях. Ние трябва да се учим от ситуацията със Суарес и повече недоразумения и неяснота по този въпрос не бива да има", цитира Sky Sports думите на Тейлър.

„Ние всички сме едно футболно семейство, но всички сме под законите на страната. Хората не трябва да се разделят по този въпрос и сме длъжни да бъдем единни. Сега наказанието е наложено и аз съм сигурен, че то ще действа възпиращо на останалите, които се опитват да правят подобни неща. Образователният процес продължава", завършва президентът на Асоциацията на професионалните футболисти.

 

98