Далглиш: Цялата история около Суарес не отговаря на истината


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш не иска да има повече проблеми относно ситуацията с Луис Суарес, който от вчера започна да изтърпява наложеното му наказание от осем мача. В същото време, шотландският специалист отказва да отстъпи от позицията си, че решението на независимата регулаторна комисия е чисто субективна и не отразява цялостната картина около случая.

„Аз не искам да задълбочаваме повече нещата - жалко е, че не може да направим повече. Има много неща, които искаме да кажем и много неща, които бихме могли да кажем, но ние не искаме повече неприятности. Ние знаем какво се е случило, знаем какво е отразено в доклада и това е важно за нас. Жалко е, че хората всъщност не знаят цялото съдържание на ситуацията", заяви Далглиш за Sky Sports.

Както е известно, уругвайският нападател Луис Суарес бе признат за виновен по обвиненията в расизъм спрямо защитника на Юнайтед Патрис Евра и съответно наказан с дисквалификация от осем мача. Ливърпул имаше възможност да обжалва санкцията, но вчера мърсисайдци уведомиха ФА, че се отказват от това си право и по такъв начин Суарес започна да изтърпява наказанието.

Нападателят обаче продължи да поддържа своята невинност и призна, че през последните два месеца се чувства безсилен да се справи с обвиненията срещу него.

„Никога, никога, повтарям - никога, аз не съм имал проблем на расова основа със съотборник или физическо лице. Много съм разстроен от всички неща, които бяха казани по мой адрес, защото те са далече от истината. Но преди всичко, аз съм разстроен от чувството на безсилие, за това, че съм обвинен в нещо, което никога не съм правил. В моята страна „негър" е дума, която се използва често и не показва липса на уважение и няма нищо общо с каквато и да е форма на расистко насилие", заяви Суарес.

 

83