Далглиш: Резултатът не отразява начина, по който играхме


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш призна, че отборът му е допуснал много грешки в мача срещу Манчестър Сити, който бе част от 19-я кръг на Висшата лига на Англия, но шотландският специалист подчерта, че неговия тим не е заслужавал да загуби с 0:3 двубоя на „Етихад Стейдиъм". Както е известно, „гражданите" бяха безапелационни срещу мърсисайдци и чрез попадения на Агуеро, Яя Туре и Милнър направиха резултата класически срещу своя противник.

„Не съм сигурен, че резултата отразява начина, по който премина играта. Аз не казвам, че заслужавахме да спечелим, но урокът, който научихме е, че един топ отбор не бива да допуска подобни грешки. Има много неща, които се случиха и трябва да призная, че бяхме длъжни да се възползваме от положенията си. Имахме чудесна възможност да открием резултата чрез Стюърт Даунинг, вторият им гол дойде след корнер, след като секунди преди това бяхме предупредени какво ще се случи и третият момент е, когато те останаха с десет човека, ние позволихме на Туре да нахлуе в нашето наказателно поле и да спечели дузпа. Това е суров урок, но ние ще се поучим от него", призна след мача Далглиш.

Наставникът на мърсисайдци отказа да обвини Хосе Рейна за първия гол, когато испанецът не реагира адекватно на изстрел на Агуеро и по този начин бе открит резултата.

„Няма да седя и да изолирам индивидуалните изпълнения. Всеки един, който игра, показа грешки в някаква форма", завършва Далглиш.

 

82