Джон Тери: Аз съм на сто процента зад Вилаш-Боаш


Н. Гавазов

Капитанът на Челси Джон Тери опроверга слуховете за вълнения в съблекалнята на отбора и същевременно заяви, че той изцяло застава зад мениджъра Андре Вилаш-Боаш. Както е известно, 34-годишният португалски специалист пристигна в Западен Лондон през лятото с репутацията на най-добрия млад мениджър в света, но въпреки това, той вече призна, че воденият от него отбор няма шанс за спечелване на титлата, след едно спорно представяне през първата половина на сезона, което остави тима на осем точки от лидерите.

По-рано се появиха информации, че по-старите играчи на Челси са недоволни от тактиката на своя мениджър, а Анелка и Алекс поискаха да бъдат обявени за трансфери.

Слуховете за конфликт между Тери и Вилаш Боаш бяха подхранени в понеделник, когато камерите уловиха как защитника не празнува заедно със своя мениджър гола на Рамирес срещу Уулвс на „Молиню", където лондончани победиха „вълците" с 2:1, благодарение на което те се изкачиха на четвърто място в класирането.

„Искам да стане ясно, че аз съм на сто процента зад мениджъра. Няма никакви проблеми зад кулисите. Днес гледах по новините, че не съм празнувал с мениджъра си головете срещу Уулвс, но това не отговаря на истината. Тичах нататък, но се притеснявах, че „вълците" са на път да започнат играта и да ни вкарат гол докато празнуваме", призна Тери за London Evening Standard.

"От гледна точка на лошите резултати, може би дадохме основание на хората да пишат различни неща за нас. В същото време е ясно, че трябва да спечелим много повече срещи, което аз съм убеден, че ще успеем да направим. Първо и преди всичко Челси е много по-голям от всеки един от нас и така ще бъде и за в бъдеще", продължава капитана на Челси.

„Вилаш-Боаш промени много неща не само на игрището, а и във футболния клуб. Роман Абрамович стои напълно зад него и това не е само в краткосрочен план. Това е човекът, който трябва да слушаме, защото е направил много повече от нас, така че не може да спорим относно неговите решения", завършва Тери.

 

96