Де Хеа: Ще стана по-добър от Ван дер Сар


Н. Гавазов

Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа се надява, че той ще може да изпревари своя именит предшественик Едвин ван дер Сар, независимо от грешките, които испанеца допусна през този сезон. Както е известно, „червените дяволи" привлякоха младия испанец от Атлетико Мадрид срещу сумата от 18,3 милиона паунда и до този момент представянето на 21-годишния страж е доста спорно.

След мача срещу Блекбърн в събота, Де Хеа отново попадна под критиките на пресата, заради загубата с 2:3 от Роувърс. Това не е единственият му мач, в който Давид се представи неубедително - достатъчно е да си спомним изявите му срещу УБА, Бенфика и Базел, а също и шестте допуснати гола в мача срещу Манчестър Сити.

Като цяло, за 19 изиграни срещи, испанецът извади 26 пъти топката от своята мрежа, докато неговият дубльор Линдегаард в седем двубоя пропусна само един гол. Не е изключено, в утрешния мач срещу Нюкасъл Де Хеа да бъде на резервната скамейка, но този факт не притеснява стража, който се надява, че може да изпревари Ван дер Сар.

„Надявам се, че аз мога да се изравня и дори да изпреваря в играта и постиженията си Ван дер Саар. Трябва да признаем, че всички вратари понякога грешат. Въпреки някои неуспехи, аз смятам, че работите ми се развиват много добре. Ще е справедливо да кажем, че Висшата лига и Примера дивисион са най-силните първенства на планетата. Тук обаче е по-голяма ролята на физиката и същото се отнася за вратарите. Човек трябва да запази своята концентрация до последния съдийски сигнал. Играчите стрелят от всеки ъгъл и дистанция и трябва да очакваш удар по вратата във всеки един момент. Борбата във въздуха също е огромна", заяви Де Хеа зa Inside United.

"Когато дойдох тук, аз знаех какво ме очаква. Така, че бях готов за предизвикателството и бях и все още съм уверен в себе си. Знаех, че ще ми се наложи много да тренирам и като вратар постоянно се стремя да усъвършенствам всички страни на своята игра. Искам да покажа най-доброто от себе си в мачовете до края на сезона", каза още младият испанец.

 

78