Глобиха Рууни с 250 000 паунда


Н. Гавазов

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, който се изправи пред гнева на своя мениджър Сър Алекс Фъргюсън е глобен с 250 000 паунда, съобщи новината Daily Mail. Както вече стана ясно, звездата на „червените дяволи" наруши режима и вътрешния правилник на клуба от „Олд Трафорд", след като медиите на Острова разкриха, че 26-годишният футболист е празнувал победата над Уигън в компанията на съотборниците си Еванс и Гибсън.

Това разгневи шотландският наставник на Юнайтед и той отстрани Рууни от отбора, включително изключи нападателя от групата за мача с Блекбърн, освен това, Уейн тренира извънредно миналата сряда, когато бе почивен ден за останалата част от тима.

Още в петък вечерта Сър Алекс е извикал Рууни в офиса си и го е уведомил за решението си да не играе срещу Блекбърн, както и това, че играчът ще бъде глобен жестоко. Въпреки всичко, очакванията са нападателят да бъде включен в групата за мача с Нюкасъл, още повече, че източници на Guardian твърдят, че Уейн е приел наказанието и е обещал на своя мениджър, че повече няма да прави подобни неща.

Конфронтацията между Рууни и Сър Алекс има своите корени в по-ранен конфликт. Както е известно, през октомври 2010 година нападателя обяви, че Юнайтед е отбор без амбиции и поиска да напусне клуба, което доведе до увеличаване заплатата на Уейн и удължаване на договора му.

„Това е клуб, чиято история е базирана на историята и традициите на лоялност между мениджър и играчи", заяви обиденият тогава Сър Алекс.

Конфликтът бе изгладен, но изглежда, че разривът все още не е излекуван напълно от времето, прави своя извод Daily Mail.

 

72