Вилаш-Боаш: За моето бъдеще трябва да попитате Абрамович


Н. Гавазов

След домакинската загуба с 1:3 от Астън Вила, мениджърът на Челси Андре Вилаш-Боаш се изказа много внимателно за своето бъдеще и призна, че воденият от него отбор не се представя добре. Както е известно, португалският специалист на няколко пъти заяви през последните седмици, че е получил уверенията на Роман Абрамович да не бъде уволняван три години.

Независимо от това, в медийното пространство на Острова продължават да витаят слухове, които предричат край на кариерата на Вилаш-Боаш на „Стамфорд Бридж". Губейки вчера срещу Астън Вила, Челси за четвърти пореден път остана без победа отпадайки от зоната, осигуряваща участие в Шампионска лига.

„За моето бъдеще трябва да попитате собственика. Аз нямам информация за някакви изменения в контракта. Мисля, че минималните изисквания към Челси са спечелване на първото място. Сега сме пети, след четирите най-силни отбора. Ще видим как би се изменила ситуацията. Всичко може да се случи в рамките на 48 часа и това е положителния момент. Имаме шансове да направим всичко", цитира Sky Sports думите на Вилаш-Боаш.

„Не мисля, че може да спечелим шампионата. Това остава в сферите на мечтите. Реалността е такава, че трябва да се борим за място сред първите четири отбора. Но това е много малко и ние трябва да продължаваме да се сражаваме, за да вземем максимално високо място в лигата", призна още наставникът на Челси.

 

73