Сър Алекс: Това е катастрофа!


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън определи загубата от Блекбърн с 2:3 на „Олд Трафорд" като „катастрофа". Също така стана известно, защо в дадения мач не е взел участие нападателя на отбора Уейн Рууни. Както е известно, за да завършат на първо място в класирането на Висшата лига, „червените дяволи" трябваше да не загубят от последния в класирането, но тази задача се оказа непосилна за възпитаниците на Сър Алекс и те, пропускайки три гола претърпяха сензационно поражение.

„Това е катастрофа! Аз съвсем не очаквах подобно нещо. Пропуснахме два ужасни гола, а в такъв мач това е непростимо. Мисля, че теренът също повлия на високата скорост, През цялата седмица валя дъжд, който направи игрището блато. При 2:2 помислих, че ще победим и реших да рискувам, пускайки в игра Андерсон", заяви наставникът на Юнайтед за Sky Sports.

Според медията, която се позовава на свои източници в клуба на шампионите, отсъствието на Рууни в злополучния мач се дължало на нарушаване на дисциплината от страна на нападателя, който погазил вътрешния правилник и заедно с Еванс и Гибсън отпразнувал победата на Уигън в понеделник вечер. Това принудило Сър Алекс да нареди на играчите да тренират в сряда, въпреки че по предварителен план този ден е бил обявен за почивен. Шотландският специалист накарал също така тримата да водят занимания и в деня на мача с Блекбърн, след което ги оставил извън групата. В понеделник, 2 януари се очаква ръководството на Юнайтед да наложи големи глоби на Рууни, Еванс и Гибсън, въпреки че засега „Олд Трафорд" избягва да даде по-ясна информация по случая, ограничавайки се с изявлението, че „Рууни е с леко разтежение, от което трябва да се оправи".

 

108