Гуардиола е наследникът на Сър Алекс?


Н. Гавазов

Един от вариантите да поеме Манчестър Юнайтед след пенсионирането на Сър Алекс от мениджърския пост е Пеп Гуардиола. Както е известно, легендарният шотландец днес навършва 70 години и въпреки че не показва никакви признаци за оттеглянето си, в медийното пространство постоянно се спекулира с възможните наследници на Сър Алекс, сред които най-много се спряга името на наставника на Реал Мадрид Жозе Моуриньо.

Според източник на Daily Express, който се намира близо до мениджъра на „червените дяволи" обаче, Сър Фъргюсън би предпочел негов наследник да бъде Гуардиола и изданието дори твърди, че двамата специалисти вече са разговаряли по този въпрос. Шотландският мениджър вижда в лицето на испанския си колега точно своето подобие, а именно гладът за успехи, което е основната черта на Сър Алекс и която все още не го е напуснала.

Този слух се засилва от скорошното признание на Гуардиола, че неговата „страст са английските отбори".

„Те са честни, агресивни и обикновено не играят за равен. По стадионите на Англия наистина се диша футбол. Все още помня първия път, когато играх на „Олд Трафорд - беше невероятно!", споделя наставникът на Барселона.

82